Tratamente

Profilaxie

In stomatologie si nu numai, cea mai buna strategie de tratament este prevenirea aparitiei problemei. Studiile facute si redate de literatura de specialitate arata o rata de aparitie a cariei de 60 de ori mai mica la pacientii ce realizeaza o igiena corecta acasa si care respecta programarile periodice pentru igienizare.

Sedinta de igienizare, efectuata de profilaxist, este compusa din detartrajul ultrasonic, periajul profesional, finisarea obturatiilor vechi, verificarea statusului parodontal si identificarea unor eventuale afectiuni parodontale sau odontale, fluorizari topice sau air-flow si, extrem de important, instructajul personalizat pentru fiecare pacient in parte.

profilaxie

Pedodontia

Prima vizita a copilului la stomatolog

Atunci cand iti duci copilul pentru prima data la dentist, este indicat ca vizita sa nu fie una fortata, ci atent pregatita in prealabil fiindca va influenta modul in care el va percepe viitoarele consultatii. Cu cat vei fi mai calm si natural atunci cand ii povestesti despre prima programare la stomatolog, cu atat el va fi mai receptiv in a intelege ca se va intalni cu oameni care il vor ajuta sa aiba grija de dintisorii lui.

Pentru a avea o atmosfera cat mai familiara, e bine sa iei jucaria, cartea sau obiectul preferat al copilului tau, astfel incat sa vada aceasta activitate ca pe un lucru distractiv. De asemenea, este indicat ca programarea sa tina cont de programul lui zilnic, astfel incat sa nu-i rapesti o ora de joaca sau sa-l aduci la stomatolog imediat dupa masa, provocandu-i disconfort fizic sau psihic.

Periajul dentar corect

periajul-dentar-corect_01

Un periaj dentar corect presupune doar putina atentie si rabdare. Periajul corect incepe cu alegerea unei periute corespunzatoare. Este de preferat sa se foloseasca o periuta de dinti “moale” pentru a nu afecta gingiile. Desi placa bacteriana are o compozitie moale este nevoie de un periaj efectuat corect pentru a o indeparta.

Ortodontia la copii

copil-aparat-ortodontic

Ortodontia la copii nu trebuie vazuta doar din prisma esteticii. Pe langa corectarea imaginii fetei si a gurii, prin indreptarea dintilor si realizarea unei muscaturi corecte, copilul poate vorbi mai usor, poate mesteca mai usor alimentele si, bineinteles, se poate spala mai usor pe dinti, lucru care duce automat la rezolvarea problemelor de gingivita si carii dentare.

Sigilarea dintilor la copii

whatacutie-600x250

Ce inseamna sigilarea dintilor? Desi suna destul de complicat, este o procedura simpla, nedureroasa, o procedura menita sa previna aparitia cariilor. Dintele are un relief care cuprinde mici santulete si fosete. Aceste locuri sunt dificil de curatat chiar si pentru adulti, fiind ca sunt locurile in care se aduna bacteriile si resturile alimentare. In timp, vor duce la aparitia cariiile. Pentru a preveni formarea cariilor la acest nivel, se realizeaza sigilarea dintelui.

Ortodontie

Dinti ingramaditi, spatiati, rotiti sau pozitionati gresit? Ocluzie defectuasa, dureri articulare, dureri de cap? Bruxism, postura corporala defectuasa? Estetica zambetului nesatisfacatoare? Toate acestea ar putea avea aceeasi rezolvare: tratamentul ortodontic. Ortodontia este partea stomatologiei care se ocupa de alinierea si armonizarea pozitiei dintilor pentru a obtine o ocluzie (muscatura) echilibrata si corecta. Medicul specialist ce realizeaza aceste tratamente se numeste ortodont. Drept urmare, nu orice medic poate realiza aceste tratamente. De asemenea, este de la sine inteles ca nu aparatele dentare in sine aliniaza dintii, ci medicul face aceasta cu ajutorul aparatelor.

ortodontie21

Estetica dentara

Materialele moderne si tehnicile avansate permit realizarea unor reconstituiri corecte din punct de vedere medical, dar si estetice. Inlay-urile ceramice, coroanele integral ceramice ori de ceramica pe zirconiu sau fatetele dentare, fac din aspectul estetic un factor important in luarea celei mai bune decizii medicale.

In realizarea unei obturatii de compozit, un aspect deosebit de important este atentia acordata cromaticii armonioase si a modelajulul ocluzal. In acest fel, partea estetica a actului medical este tratata cu grija si atentia dorita atat de pacient, cat si de echipa noastra.

estetica-dentara (1)

Odontologia

Daca dintele este afectat de carie, principala prioritate este tratamentul acestuia printr-o curatare atenta si reconstituire morfologica, estetica si functionala. O carie depistata si diagnosticata timpuriu poate fi tratata eficient, conservand vitalitatea dintelui si inlaturand necesitatea unui tratament endodontic (tratament de canal).

Pe dintii tratati endodontic se recomanda reconstituiri cu pivot din fibra de sticla. Astfel, dintii devitalizati sunt rezistenti, estetici si au o durata mare de viata. Accentul este pus indeosebi pe conservarea tesuturilor sanatoase si reconstituirea corecta din punct de vedere medical si estetic.

ododontie

Endodontie

Tratatarea endodontica a unui dinte este la fel de importanta pe cat este realizarea unei fundatii solide in constructia unei case. O radacina tratata corect, folosind tehnici rotative si respectand protocolul din literatura de specialitate, va face ca viata unui dinte sa se prelungeasca si acesta sa fie functional, atat din punct de vedere masticator, cat si estetic.

Izolarea dintelui cu diga, determinarea lungimii de lucru cu apex locatorul, irigarile corect efectuate, tratamentul mecanic si obturarea corecta promit un procentaj de 98% reusita. O radiografie de control ne va asigura ca tratamentul este de fiecare data un succes.

endodontie2

Paradontologia

Boala parodontala afecteaza de la varste timpurii un procent din ce in ce mai mare din populatie. Fumatul, igiena deficitara, obiceiurile masticatorii gresite, cat si ingramadirile dentare sau problemele de sanatate generala, duc la afectiuni parodontale. O diagnosticare precoce face o diferenta majora in starea de sanatate a dintilor nostri, si implicit, a noastra.

Specialistul in parodontologie va identifica, diagnostica, evalua si trata afectiunea parodontala, in asa fel incat sa zambiti fara retineri. Pe langa tratamentul efectuat, un rol important il are intretinerea rezultatului obtinut, pe care il vom mentine impreuna.

paradontologie

Protetica

Prin intermediul procedurilor actuale de restaurare protetica, zambetul frumos si sanatos devine o realitate. Dr. Carmen Moldovan vine in intampinarea acestor probleme de natura estetica si medicala prin pastrarea principiilor care stau la baza filosofiei noastre: sanatate, confort si estetica dentara. Restaurarile ceramice sunt considerate la ora actuala, datorita biocompatibilitatii si a proprietatilor estetice deosebite, alternativa cea mai nobila de restaurare protetica.

In momentul alegerii tipului de lucrare protetica de care ne vom folosi, vom vedea impreuna exemple cu diferite tipuri de lucrari si materiale, analizand diferentele dintre ele, avantajele si dezavantajele lor, in asa fel incat gasirea variantei optime sa fie la doar o discutie distanta.

Protetica fixa

Protetica fixa prin punti dentare pe dinti sau implanturi. Realizam intreaga gama de lucrari protetice fixe si mobile. Lucrari protetice metalo ceramice,  integral ceramice, lucrari ceramice pe suport de zirconiu, lucrari protetice pe suport din materiale mobile, lucrari protetice pe implanturi, fatetari ceramice sau compozite, incrustatii(inlay, onlay, overlay).

Protetica mobila

Prin proteze clasice, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze telescopate.

Ceramica E-max

Varful de lance al gamei ceramice H.E. (high esthetics) ceramica IPS e.max ® se foloseste in restaurarea protetica, cu o varietate larga de intrebuintari, de la fatete foarte subtiri (0,3 mm) pana la punti protetice de 12 elemente. Ceramica IPS e.max ® aduce multe beneficii deoarece combina estetica de varf cu rezistenta. Arata foarte bine, nu isi pierde din calitatile medicale, avand o rezistenta mare in timp. Se poate intrebuinta specific pentru fiecare caz in parte datorita posibilitatilor nenumarate de folosire, raspunzand cu promptitudine necesitatilor.

Zirconiu

În ultimii ani, protetica dentară s-a îmbunătăţit foarte mult. Au apărut noi materiale dentare ce au revoluţionat stomatologia. Unul din acestea este Zirconiul.

Oxidul de Zirconiu este cel mai rezistent tip de material dentar disponibil pe piaţă. Este de 5 ori mai rezistent decât porţelanul din lucrările metalo-ceramice clasice.

protetica1

Tratamentul laser

Aplicaţiile laserului în medicina dentară sunt multiple, datorită avantajelor majore pe care această metodă de tratament le oferă:

Sterilizează suprafaţa pe care se aplică (decontaminare bacteriană)
În cazul anumitor intervenţii chirurgicale nu sunt necesare suturi
Limitează sau stopează sângerarea asigurând coagularea vaselor de sânge supuse procedurilor
Precizie în tratarea suprafeţelor

Nu necesită anestezie în cazul anumitor proceduri
Laserul dentar asigură medicului stomatolog posibilitatea efectuării unor proceduri care în mod tradiţional nu ar fi posibile.
Totodată integrarea acestei tehnologii în tratamentele clasice ale diferitelor probleme de sănătate dentară asigură rate înalte de success ale tratamentului şi un nivel sporit de confort pentru pacient.

tratament laser

Implanturi Dentare

Lipsa unui dinte (edentatia) poate fi o problema de o importanta deosebita. Prin intermediul implantului dentar sunt rezolvate edentatiile, fie ale unui singur dinte, fie multiple, fara a afecta dintii vecini. O consultatie atenta si o planificare minutioasa a interventiei va oferi rezultate maxime, atat estetic, cat si medical.

Cazurile complexe se tratateaza de asemenea cu ajutorul implanturilor dentare, lucrarilor telescopate sau puntilor de zirconiu pe implanturi. Astfel, cazuri a caror rezolvare pana nu demult presupunea proteze mobile, acum pot fi tratate cu lucrari fixe, cimentate, confortabile, estetice si usor de acceptat. In clinica noastra se va gasi impreuna cu medicul implantolog solutia ideala pentru fiecare caz in parte. Pe baza unei radiografii panoramice digitale si in urma unei consultatii amanuntite, iti vom propune cea mai buna varianta de tratament.

7-300x163

Proteze Dentare

Spunem ADIO fricii de a zâmbi, de a mânca alimente necoapte, tari sau îngheţate.

Vino în clinica noastră stomatologică să alegem împreună o proteză dentară de calitate, personalizată, astfel încât să te bucuri de un plus de confort şi siguranţă.

Protezele dentare sunt cea mai rapidă soluție de obținere a unui zâmbet complet funcțional, la un cost redus, cu rezultate apropiate de dinții naturali.

Scopul protezelor dentare este de a ajuta la refacerea funcției masticatorii, într-un mod confortabil, pentru o soluție de protetică dentară clasică. Pe de altă parte, protezele dentare ajută și la îmbunătățirea aspectului estetic, mai ales că în lipsa unuia sau a mai multor dinți, trăsăturile se lasă și pot duce chiar la schimbarea fizionomiei.

Mai mult, alegerea unor proteze dentare de calitate, precum cele folosite in clinica stomatologică Dr. Carmen Moldovan, îți oferă și posibilitatea de readaptare a vorbirii, în mod natural, cu mult mai puține exerciții decât în cazul lipsei unuia sau a mai multor dinți.

proteze-dentare

Tratament Parodontoza

Principala cauză a apariţiei acestei afecţiuni o reprezintă numărul, în continuă creştere, al bacteriilor situate în şanţul dintre gingie şi suprafaţa dintelui, calitatea slabă a ţesuturilor şi reacţia anormală a sistemului de apărare al organismului.

Toate acestea conduc la afectarea şi dezlipirea gingiei de pe dinte, ceea ce permite bacteriilor să intre în contact cu osul şi să producă, în timp, resorbţia acestuia şi retragerea gingiei de-a lungul rădăcinii dintelui. Astfel, aceştia devin mobili şi se pot pierde rapid, fiind necesare apoi proceduri de restaurare dentară, pe bază de implant dentar, coroană dentară sau punte.

gingii_retractate

Implanturi dentale(lucrari pe implante)

Implantul dentar – alternativa moderna de inlocuire a dintilor Lipsa unui dinte (edentatia) poate fi o problema de o importanta deosebita. Prin intermediul implantului dentar sunt rezolvate edentatiile, fie ale unui singur dinte, fie multiple, fara a afecta dintii vecini. O consultatie atenta si o planificare minutioasa a interventiei va oferi rezultate maxime, atat estetic, cat si medical. Cazurile complexe se tratateaza de asemenea cu ajutorul implanturilor dentare, lucrarilor telescopate sau puntilor de zirconiu pe implanturi.

implantologie